Pulykás-joghurtos franciasaláta recept
A Pulykás-joghurtos franciasaláta hozzávalói:60 dkg mirelit franciasaláta alap,
2 alma,
3 csemege uborka,
40 dkg pulykamellfilé,
só,
őrölt bors,
3 evőkanál olaj,
4 dl natúr joghurt,
1 evőkanál mustár,
1 csokor petrezselyem,
4 evőkanál olívaolaj,
friss kakukkfű a díszítéshez
A Pulykás-joghurtos franciasaláta elkészítési módja:
A mirelit franciasaláta-alapot forrásban lévő vízben 1-2 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, és hűlni félretesszük. Ha kihűlt, nagy tálba tesszük, majd a héjas almákat, a csemegeuborkát kicsi kockákra daraboljuk, és hozzáadjuk. A pulykamellfilét is kicsi kockákra vágjuk, sóval, borssal ízesítjük, forró olajon pirosra sütjük, majd kihűtjük. Az öntethez összekeverjük a natúr joghurtot, a mustárt, az aprított petrezselymet és az olívaolajat, majd sóval, borssal ízesítjük. Az összes előkészített hozzávalót a franciasaláta-alaphoz adjuk, és lazán összeforgatjuk. Hűtőbe téve jól lehűtjük, majd tálaláskor tányérra halmozzuk, és friss kakukkfűvel díszítjük.
Az öntethez joghurt helyett használhatunk majonézes joghurtot (jogonézt), vagy zsírszegény tejfölt is.
271 kcal/adag (1138 kJ)
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. dec. 30. 09:57
A pulykás-joghurtos franciasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.