Almás céklasaláta, egészségesen recept
Az Almás céklasaláta, egészségesen hozzávalói:1 kg cékla
3 db alma
3 dl tejföl
1 ek. mustár
3 ek, méz
4 gerezd zúzott fokhagyma
Az Almás céklasaláta, egészségesen elkészítési módja:
A céklát megmosom, főzöm kb. 40 percig, úgy hogy ne legyen nagyon puha (hústűvel meg kell vizsgálni:D). Majd ha kész és kihűlt, megpucolom, lereszelem nagyobb lyukú reszelőn. A megmosott almákat is hozzáreszelem. A tejfölt elkeverem a mustárral, mézzel, fokhagymával és összekeverem a céklával.
Pár órát jó hűtőben állni hagyni, hogy jól összeérjenek az ízek.
Isteni finom és nagyon egészséges!
Elég nagy adag lesz belőle.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Álomvirág1, 2010. dec. 29. 14:13
Az almás céklasaláta, egészségesen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.