Tejszínes gombaszósz recept
A Tejszínes gombaszósz hozzávalói:30 dkg apró szemű csiperkegomba
3 szál újhagyma
másfél deciliter tejszín
só
darált bors
2 csapott evőkanál liszt
1 evőkanál vaj.
A Tejszínes gombaszósz elkészítési módja:
Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a felkarikázott újhagymát, majd pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a négybe vágott gombafejeket, fűszerezzük darált borssal, ízesítsük sóval. Közepes lángon addig pároljuk, míg a gomba a saját párolólevét el nem párologta. Szórjuk meg a liszttel, keverjük jól össze, majd öntsük hozzá a tejszínt. Keverjük simára, és jól forraljuk ki.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. nov. 14. 08:40
A tejszínes gombaszósz elkészítési módja és hozzávalói.