Sváb krumplisaláta recept
60 perc
A Sváb krumplisaláta hozzávalói:
1 kg nem szétfőlő krumpli
6 ek bor vagy alma ecet
1 ek mustár
só
bors
1 erőleves kocka
5 ek olivaolaj
3-4 ek cukor
1,5 dl forró víz
2 nagy fej lilahagyma
ha van snidling
A Sváb krumplisaláta elkészítési módja:
A krumplit megfőzöd, meghámozod, majd lereszeled.Hozzárakod a lilahagymát amit nagyon apró kockákra vágsz. Egy tálba a leveskockát felöntöd 2dl forró vízzel, belekevered a mustárt, olajat, cukrot, fűszereket és jól összekutyulod, majd nyakonöntöd a krumplit. Ha még meleg a krumpli és az öntet is akkor 20-30 perc alatt összeérik. Ha van snidlinged vágd bele, de nélküle is finom.
Itt felénk mindenki mázya számra veszi Ausztriába a dobozos krumplisalátát, ami tényleg finom, de 500 Ft-ból sokkal nagyobb mennyiség kijön, sőt mivel nem kell hozzá sok minden nem nagyobb gond megcsinálni, mint a sima hagyomás verziót.
Saját kísérletezés eredménye, bár nem volt nagy feladat, csak az arányokat kellett eltalálni.
Kéretik nem megrémülni, mert ezt nem lepi el a lé, mint amit "itthon" csinálunk.
Vigyázat hamar elfogy :D
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Kátya99, 2010. nov. 2. 10:39
A sváb krumplisaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.