Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Sváb krumplisaláta recept

Sváb krumplisaláta recept

Elkészítési idő 60 perc

A Sváb krumplisaláta hozzávalói:
1 kg nem szétfőlő krumpli
6 ek bor vagy alma ecet
1 ek mustár

bors
1 erőleves kocka
5 ek olivaolaj
3-4 ek cukor
1,5 dl forró víz
2 nagy fej lilahagyma
ha van snidling


A Sváb krumplisaláta elkészítési módja:
A krumplit megfőzöd, meghámozod, majd lereszeled.Hozzárakod a lilahagymát amit nagyon apró kockákra vágsz. Egy tálba a leveskockát felöntöd 2dl forró vízzel, belekevered a mustárt, olajat, cukrot, fűszereket és jól összekutyulod, majd nyakonöntöd a krumplit. Ha még meleg a krumpli és az öntet is akkor 20-30 perc alatt összeérik. Ha van snidlinged vágd bele, de nélküle is finom.

Itt felénk mindenki mázya számra veszi Ausztriába a dobozos krumplisalátát, ami tényleg finom, de 500 Ft-ból sokkal nagyobb mennyiség kijön, sőt mivel nem kell hozzá sok minden nem nagyobb gond megcsinálni, mint a sima hagyomás verziót.
Saját kísérletezés eredménye, bár nem volt nagy feladat, csak az arányokat kellett eltalálni.
Kéretik nem megrémülni, mert ezt nem lepi el a lé, mint amit "itthon" csinálunk.
Vigyázat hamar elfogy :D


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A sváb krumplisaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook