Kolozsvári rakott káposzta recept
A Kolozsvári rakott káposzta hozzávalói:3/4 kg savanyú káposzta (váltott hideg vízben többször átmossuk, hogy ne legyen túlzottan savanyú az étel)
35 dkg sertéslapocka (darált)
10 dkg rizs (vagy árpagyöngy)
2 dl tejföl
8 dkg zsír vagy olaj
15 dkg kolbász
10 dkg füstölt szalonna
őrölt paprika
só
egész fekete bors
A Kolozsvári rakott káposzta elkészítési módja:
Az átmosott savanyú káposztát kevés olajban vagy zsírban puhára pároljuk. Ezzel egy időben a darált sertéslapockát kevés hagymás, paprikás olajban megpároljuk és hozzákeverünk 10 dkg párolt rizst. A hús lehet maradék sült vagy főtt hús is. A káposztát a hústöltelékkel rétegezve lábasba vagy tűzálló tálba 3-4 sorban összerakjuk, 2 dl tejföllel meglocsoljuk. A rétegek közé rakhatunk 15 dkg karikára vágott, párolt kolbászt (sőt karikára vágott kemény tojást) is, így az eredeti. Tetejét káposztával fedjük be, kolbászkarikákat rakunk rá és a maradék tejfölt, kevés húslével hígítva ráöntjük. Ráhelyezzük a vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát, és 20 percig előmelegített, forró sütőben sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. nov. 12. 08:28
A kolozsvári rakott káposzta elkészítési módja és hozzávalói.