Csokoládés túrószelet recept
A Csokoládés túrószelet hozzávalói:26 szelethez:
A tésztához:
25 dkg vaj (margarin)
40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
10 dkg kakaópor
2 tojás
25 dkg cukor
A töltelékhez:
50 dkg tehéntúró
3 tojás
15 dkg cukor 1 tasak vaníliás cukor
5 dkg búzadara
A Csokoládés túrószelet elkészítési módja:
A tésztához a vajat felolvasztjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóporral és egy csipet sóval. Összekeverjük az olvasztott vajat, a lisztkeveréket, a cukrot és a két tojássárgáját (a fehérjét félretesszük a töltelékhez). Összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, tegyünk hozzá még kevés olvasztott vajat. Az összegyúrt tésztát két részre osztjuk, külön-külön frissen tartó fóliába csomagoljuk, és egy órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy majd könnyebben lereszelhessük. A töltelékhez áttörjük a túrót. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, majd hozzákeverjük a túrót és a darát. A fehérjét (a tésztából félretett fehérjével együtt) kemény habbá verjük, és a töltelékbe forgatjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az egyik tésztát kicsomagoljuk, és nagy lyukú reszelőn belereszeljük egy kb. 40X20 cm átmérőjű, kivajazott tepsibe. Elegyengetjük. Rátesszük a tölteléket, szépen elsimítjuk, majd a másik tésztát ráreszeljük a tetejére. A sütőben 35-40 percig sütjük. Amikor megsült, kivesszük, pihentetjük, majd felszeleteljük. Ízlés szerinti gyümölccsel díszítve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. okt. 10. 08:16
A csokoládés túrószelet elkészítési módja és hozzávalói.