Karalábés rakott hús recept
A Karalábés rakott hús hozzávalói:4 szelet (kb.50 dkg) sertéscomb
4 db karalábé
2 dl tejföl
1 tojás sárgája
2 evőkanál olaj
1 csomó petrezselyem
liszt
só, őrölt bors
a tál kikenéséhez baj
A Karalábés rakott hús elkészítési módja:
A megmosott hússzeleteket kissé kiverjük, sóval meg őrölt borssal megszórjuk, lisztbe forgatjuk és az olajban mindkét oldalát átsütjük. A megtisztított karalábékat hasábokra vágjuk, egy kevés sós vízben kissé megpároljuk, majd lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleterítjük a karalábé felét, rátesszük a sült hússzeleteket, és befedjük a maradék karalábéval. Tetejét megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel és meglocsoljuk a tojássárgával simára kevert tejföllel. Előmelegített sütőben megsütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. jún. 11. 21:24
A karalábés rakott hús elkészítési módja és hozzávalói.