Krumplis rántotta recept
A Krumplis rántotta hozzávalói:5-6 krumpli
2 fej hagyma, szálasra vágva
6 tojás
1 dl olívaolaj
só, frissen őrölt bors
vékony szeletekre, majd apró négyzetekre vagdalt házi sonka
A Krumplis rántotta elkészítési módja:
A krumplit konyhai szeletelővel vékonyan felszeletelem. Egy nagy serpenyőben, felhevítem az olivaolajat és egyszerre beletéve, 2-3-szor megforgatva, megsütöm benne a krumpliszeleteket. Amikor már majdnem megpuhult, hozzáadom a hagymát. Amikor a hagyma is megfonnyadt, szűrőkanállal kiszedem a hagymás krumplit, jól lecsepegtetve az olajtól beleteszem abba a tálba, amibe előzőleg felvertem, sóztam a tojásokat. Megborsozom, összekeverem és a masszát visszahelyezem az olajtól megszabadított serpenyőbe. Közepesen erős tűzön szép pirosra sütöm az alját, úgy mint egy omlettet, sütés közben csak rázogatom, nem keverem. Amikor az alja megsült, megfordítom Leveszem róla a serpenyőt, majd a sületlen és a másik oldalát is megsütöm.
Hidegen, melegen egyaránt finom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. jún. 8. 07:50
A krumplis rántotta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.