Kaviáros tojás recept
A Kaviáros tojás hozzávalói:1 kígyóuborka
6 tojás
5 dkg vaj
1 evőkanál szardellapaszta
2 dkg dióbél
fél citrom leve
3 dl joghurt
1 csokor kapor
piros kaviár
olívaolaj
só, őrölt fehérbors
A Kaviáros tojás elkészítési módja:
A kígyóuborkát lereszeljünk, sózzuk, állni hagyjuk. A keményre főzött, lehűtött tojásokat megpucoljuk és hosszában kettévágjuk. A sárgájukat egy tálban összekeverjük a vajjal, a szardellapasztával, sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított diót és a fél citrom levét. Az uborkát kicsavarjuk, összekeverjük a joghurttal, a finomra vágott kaporral, őrölt borssal, olívaolajjal. A salátát tálra tesszük, ráültetjük a tojásfehérjéket és belekanalazzuk a szardellás-tojásos masszát. A tetejét kaviárral díszítsük és kínálásig tegyük a hűtőbe.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. jún. 5. 07:48
A kaviáros tojás elkészítési módja és hozzávalói.