Zöldbabpörkölt oldalassal recept
A Zöldbabpörkölt oldalassal hozzávalói:50 dkg sertésoldalas
50 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 csomó petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
só
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
A Zöldbabpörkölt oldalassal elkészítési módja:
A megtisztított, apróra vagdalt hagymát az olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott, kisebb darabokra vágott oldalast és kevergetve kissé megpirítjuk. Ezután megszórjuk a paprikával, sózzuk, egy kevés vizet aláöntünk és lefedve kis lángon kb. fél óráig pároljuk. Ha a hús kezd puhulni, hozzáadjuk a megtisztított, kis darabkákra tördelt zöldbabot, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel és együtt puhára főzzük. Végül a tejfölben simára kevert liszttel besűrítjük, és jól összeforraljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. jún. 13. 21:59
A zöldbabpörkölt oldalassal elkészítési módja és hozzávalói.