Eperbólé recept
Az Eperbólé hozzávalói:40 dkg eper,
1 db citrom,
1 dl vodka,
1 dl triple sec vagy narancslikőr,
0,7 l édes pezsgő
0,7 l édes fehér bor,
20 dkg porcukor.
Az Eperbólé elkészítési módja:
A megtisztított,megmosott epret negyedekre vágjuk. Megszórjuk porcukorrak,meglocsoljuk citromlével, ráöntjük a vodkát,a likőrt,és fél óráig állni hagyjuk.Beleöntjük a fehér bort,majd további fél óráig hűtjük.A pezsgőt szintén lehűtve közvetlenül fogyasztás előtt öntsük a kellemesen üdítő szeszes italba.
Csak vigyázzunk,hogy meg ne ártson!
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. jún. 23. 22:07
Az eperbólé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.