Sertésmájas tál recept
A Sertésmájas tál hozzávalói:30 dkg sertésmáj
30 dkg burgonya
2 nagy fej vöröshagyma
3 tojás
1 csomó petrezselyemzöld
6 evőkanál olaj
só
őrölt bors
A Sertésmájas tál elkészítési módja:
A megmosott májat vékony csíkokra vágjuk, és egy csipet őrölt borssal fűszerezve egy evőkanál olajban a máj fehéredéséig sütjük egy mélyebb serpenyőben. A meghámozott, vékony karikákra vágott burgonyát két evőkanál olajon pirosra sütjük. A megtisztított, felszeletelt hagymát a maradék olajban üvegesre pároljuk, majd a kisütött burgonyával együtt a májhoz adjuk. A tojásokat felverjük, megsózzuk, és a hagymás-burgonyás májra öntjük, kevergetve megsütjük. Végül a tetejére szórjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. júl. 6. 16:06
A sertésmájas tál elkészítési módja és hozzávalói.