Debreceni tokány recept
A Debreceni tokány hozzávalói:2 pár debreceni kolbász
15 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
só, bors
1 mokkáskanál őröltpaprika
köretnek:
50 dkg burgonya
A Debreceni tokány elkészítési módja:
A csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd üvegesre pároljuk rajta a megtisztított, apróra vagdalt hagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, szintén csíkokra metélt kolbászt, kevergetve kissé pirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával és felengedjük egy kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsumázott kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, és lefedve kis lángon puhára főzzük, majd zsírjára sütjük. Sós vízben főtt, tört burgonyára halmozva tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. júl. 20. 07:24
A debreceni tokány elkészítési módja és hozzávalói.