Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Debreceni tokány recept

Debreceni tokány recept

A Debreceni tokány hozzávalói:
2 pár debreceni kolbász
15 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
só, bors
1 mokkáskanál őröltpaprika
köretnek:
50 dkg burgonya


A Debreceni tokány elkészítési módja:
A csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd üvegesre pároljuk rajta a megtisztított, apróra vagdalt hagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, szintén csíkokra metélt kolbászt, kevergetve kissé pirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával és felengedjük egy kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsumázott kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, és lefedve kis lángon puhára főzzük, majd zsírjára sütjük. Sós vízben főtt, tört burgonyára halmozva tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A debreceni tokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook