Kapros tökpástétom recept
A Kapros tökpástétom hozzávalói:1 nagy tök /kb.1 kg/
4 db főtt tojás
2 nagy fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 csomó kapor
só
őrölt bors
rozmaring
őrölt csemegepaprika
A Kapros tökpástétom elkészítési módja:
A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, és húsát kis kockákra vágjuk. A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, beletesszük a tököt és addig pároljuk, míg szétfő és besűrűsödik. A megtisztított kemény tojásokat félbevágjuk, sárgájukat kikaparjuk, és a kihűlt masszához adjuk. Meghintjük a finomra vágott kaporral, sóval, borssal, kevés pirospaprikával és őrölt rozmaringgal ízesítjük, turmixban az egészet pépesítjük. A pástétomot mély tálba halmozzuk, tetejére szórjuk az apróra vagdalt tojásfehérjéket és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Kenyérre kenve fogyasztjuk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. júl. 18. 05:54
A kapros tökpástétom elkészítési módja és hozzávalói.