Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Kapros tökpástétom recept

Kapros tökpástétom recept

A Kapros tökpástétom hozzávalói:
1 nagy tök /kb.1 kg/
4 db főtt tojás
2 nagy fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 csomó kapor

őrölt bors
rozmaring
őrölt csemegepaprika


A Kapros tökpástétom elkészítési módja:
A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, és húsát kis kockákra vágjuk. A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, beletesszük a tököt és addig pároljuk, míg szétfő és besűrűsödik. A megtisztított kemény tojásokat félbevágjuk, sárgájukat kikaparjuk, és a kihűlt masszához adjuk. Meghintjük a finomra vágott kaporral, sóval, borssal, kevés pirospaprikával és őrölt rozmaringgal ízesítjük, turmixban az egészet pépesítjük. A pástétomot mély tálba halmozzuk, tetejére szórjuk az apróra vagdalt tojásfehérjéket és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Kenyérre kenve fogyasztjuk.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A kapros tökpástétom elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook