Zöldpástétom recept
A Zöldpástétom hozzávalói:3 keménytojás
10 dkg sóska
1 kisebb póréhagyma
1 csomó zöldpetrezselyem
1 csomó metélőhagyma
2 szál zellerlevél
1 dl tejföl
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál olaj
mustár
citromlé
só
cukor vagy édesítő
A Zöldpástétom elkészítési módja:
A megtisztított, megmosott póréhagymát meg a sóskát vékony csíkokra metéljük, a zöldpetrezselymet, a metélőhagymát meg a zellerlevelet finomra vágjuk. A megtisztított keménytojásokat félbevágjuk, a sárgáját kikaparjuk, fehérjét apró kockákra vágjuk. Ezután a tojássárgákat villával összetörjük, az olajjal, mustárral, citromlével egy kevés cukorral, sóval simára dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és sűrű mártássá keverjük. Beleszórjuk a felaprított zöldféléket és az apró tojásfehérje kockákat. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. júl. 19. 07:09
A zöldpástétom elkészítési módja és hozzávalói.