Padlizsános csirkemell recept
50 perc
A Padlizsános csirkemell hozzávalói:
40 dkg csirkemell filé
1 közepes padlizsán
1 kis sonkahagyma
szárnyas fűszerkeverék
só, bors, foghagyma,
2 kanál olíva olaj
A Padlizsános csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet megmosom, majd hosszú csíkokra szeletelem, megszórom kevés fűszerkeverékkel, sózom, fére teszem. Megmosom megtisztítom a padlizsánt, és 1 centis csíkokra vágom, szűrőbe teszem , sózom borsozom. Többször átforgatom. Megtisztítom a hagymát, és a foghagymát apróra vágom. Az olíva olajat teflon serpenyőbe teszem, ha meleg beleteszem a hagymákat, üvegesre párolom, majd ráteszem a csirkemellet, ha fehér mindkét oldala, ráteszem a padlizsánt pár perc alatt átsütjük, ha kell sózzuk, bor sozzuk, tehetünk rá szója szósz is. Párolt rizzsel tálaljuk! Jó étvágyat!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2015. jan. 17. 18:50
A padlizsános csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.