Diétás almás palacsinta recept



4 gála alma
1,5 dl laktózmentes tej 1,5 %-os
3-4 kanál rizsliszt. 1 kanál sima liszt
1 tojás
édesítő ( xilit)fahéj,citrom
olíva olaj
A Diétás almás palacsinta elkészítési módja:
Az almát megmosom, meghámozom, majd a vékonyabb almareszelőn lereszelem, kevés citrommal meglocsolom, majd kicsi fahéjjal ízesítem. Édesíteni nem kell, mert az alma íze jobban kijön! Tálba összekeverem a tejet,tojást, lisztet, kevés édesítőt, kevés fahéjat teszek bele, és hozzáteszem a kicsit kinyomkodott reszelt almát, jó sűrű masszát kapunk, de lehet hígítani tejjel, vagy sűríteni liszttel! Teflon serpenyőbe felmelegítem az olajat, és a kanálba tett masszát szétterítem, mint a tócsit! Óvatosan sütni, nehogy megégjen, ha kisült édesítőbe kevert fahéjjal megszórom. Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2015. nov. 12. 13:02
A diétás almás palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.