Zabkenyér recept
A Zabkenyér hozzávalói:400 g langyos víz
40 g tejföl
15-20 g só
400 g zabliszt (Vagy 300 g zabliszt, 100 g zabpehely)
100 g sikér
20 g gyümölcscukor
1 cs porélesztő (7g)
Ha szeretnéd tehetsz bele egy kis lenmagot/napraforgómagot/szárított paradicsomot/olivát ezekből összesen maximum 50 g
A Zabkenyér elkészítési módja:
Kenyérsütőgépbe a hozzávalók sorrendjébe bepakoljuk, és normál (3 órás), fehérkenyér sütőprogramján megsütjük. Isteni és akár egy hétig is puha.
Mi sosem rakjuk zacskóba, csak azt a felét amiből vágtam letakarom zacsival. így megmarad a ropogóssága és nem is fülled be:)
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: 357b18fc0c, 2013. nov. 12. 17:45
A zabkenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.