Pelyheske recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
115 kcal
5 dkg light margarin
1 tojás
4 kanál glukonon
1 vanrud
fél van.aroma
fél cs. s.por
1 marék dió, 1 marék mandula, 3 marék mazsola, 4-5 füge
2 dl tej
20-25 dkg zabpehely és ha hig lenne zabliszt még
Ha van otthon valami krémlikőr, isteni benne
A Pelyheske elkészítési módja:
a lágy margarint, a tojást, a glukonont, vanilia aromával habosra keverem. apránként hozzáadom a zabpelyhet - közben higitom tejjel. Ha hig lenne zabliszttel (vagy bármilyen liszt jó) süritem. Egy sürü massza lesz. Ebbe keverem a kisebb darabokra vágott magvakat, fügét. kb. 10 15 percig még nem teszem be a sütőbe, hogy a zabpehely bepuhuljon. Tüpróbáig sütöm.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: danya, 2008. márc. 18. 18:10
A pelyheske elkészítési módja és hozzávalói.