Áfonyás zabpehelysüti recept
15 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
50/db
Az Áfonyás zabpehelysüti hozzávalói:
5 dkg. margarin
1 tojás
2 dl tej
8 evőkanál barna cukor
2-3 marék beáztatott áfonya v. mazsola
rumaroma
aprított dió,mogyoró,mandula( nem kötelező)
fél zacsi zabpehely
teljes kiőrléső liszt kb. 5 evőkanál
fél csomag sütőpor
mézeskalács fűszerkeverék
Az Áfonyás zabpehelysüti elkészítési módja:
Ez a süti nagyon egyszerű és nagyon gyorsan elkészül. Csak egy tál és egy keverőkanál kell hozzá. Először a megolvasztott margarint a tojással, a tejjel és a cukorral, vagy olvasztott mézzel habosra keverem, azután beleöntöm a rumot és a likőrt, majd beleteszem a mazsolát (be lehet előtte rumos tejbe áztatni, úgy finomabb). Hozzáöntöm a zabpelyhet, a sütőport, a mézeskalácsfűszert, az őrölt mogyorót (vagy diót, mandulát, ki mit szeret) és elkeverem. Ezután elkezdem evőkanalanként adagolni bele a lisztet, és kevergetni egészen addig, amíg sűrű, ragadós borzas masszát kapok. Lehet beletenni feldarabolt cukrozott gyümölcsöket vagy aszalt fügét, datolyát is, ezekkel egyenesen isteni. Amikor már sűrű, akkor egy nagyobb kávéskanállal halmokat rakok kikent tepsire. Szét fog terülni, mint az amerikai cookies, ezért viszonylag nagyobb távolságot érdemes közöttük hagyni. 175 fokon, kb. 15 percig sütjük. Kiváló nassolni való, egy pohár tejjel uzsonna, gyerekeknek iskolába elvihető, nem kenődik
Kategória: Weight Watchers receptek
A receptet beküldte: Szollomarka, 2011. jan. 8. 16:58
Az Áfonyás zabpehelysüti elkészítési módja és hozzávalói.