Viktoriánus almaszósz torta recept
100 perc
A Viktoriánus almaszósz torta hozzávalói:
2 pohár liszt
1 1/2 pohár cukor
1 1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 1/2 teáskanál só
2 evőkanál Holland kakaó
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1/2 pohár zsiradék(én margarint használok)
1 1/2 almaszósz
2 egész tojás
3/4 pohár apróra vágott datolya
3/4 pohár durvára vágott dió
3/4 pohár előre beáztatott mazsola
A Viktoriánus almaszósz torta elkészítési módja:
Az almaszószhoz megfőzöm az apróra vágott almát(kb 1 kg), majd összeturmixolom és kihűtöm. A lisztbe belekeverem a szódabikarbónát, majd beleteszem a margarint, és összemorzsolom vele, mintha porhanyós tésztát készítenék. Ezután beleteszem a kakaót, a fűszereket, sót, cukrot, diót, mazsolát, datolyát, tojást, és az almaszószt. Fakanállal jól összekeverem. Előmelegített sütőben kivajazott, lisztezett kuglóf formában sütöm 175 fokon 1 órán át.
Az eredeti recept másfél órát ír, de nekem hamarabb kész lett. Akkor van készen, ha beleszúrsz egy hústűt és nem marad rajta semmi, mikor kihúzod.
Az újabb típusú kuglóf formában is jól mutat. Mikor kész, le lehet önteni csoki glazúrral, vagy a maradék almaszószt felforralni és fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral befűszerezni,, és forrón
a már kihűlt(!)süti mellé adni.
Porcelán tányérkában, finom tea mellett fogyasszuk barátnők társaságában.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bambuc, 2010. nov. 2. 16:21
A viktoriánus almaszósz torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.