Csokoládés metélt recept


15 dkg
dió
45 dkg
liszt
4 db
tojás
csipetnyi só
5 dkg
vaj
5 dkg
étcsokoládé
Ízlés szerint zsemlemorzsa
porcukor.
A Csokoládés metélt elkészítési módja:
A diót finoman ledaráljuk, majd tojással és liszttel, csipetnyi sóval kemény tésztát gyúrunk belőle. A tésztát kissé vastagabbra hagyva kinyújtjuk és metélte vágjuk, majd enyhén sós vízben kifőzzük. Megkeverjük vajjal és meghintjük reszelt csokoládéval. Egy tepsit vajjal kikenünk, majd morzsával megszórjuk és a tésztát belerakjuk, amit három felvert tojással és benne elkevert porcukorral megöntözünk, majd készre sütjük. Kompóttal tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. ápr. 11. 06:26
A csokoládés metélt elkészítési módja és hozzávalói.