Galuska burgonyával. recept
![Elkészítési idő](http://static.hoxa.hu/pic/oraikon.png)
![](http://static.hoxa.hu/pic/recept-foto.jpg)
30 dkg
burgonya
15 dkg
liszt
2 db
tojás
1 késhegynyi só
1 evőkanál sertészsír
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 szál petrezselyemzöld.
A Galuska burgonyával. elkészítési módja:
A burgonyíát meghámozzuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük (turmixolva is jó). Hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojásokat, a sót és az apróra vágott petrezselyem zöldet is. Jól összegyúrjuk ERzt követően kiskanállal enyhén sós, forró vízbe szaggatjuk a tésztát, amit újra forralás után 4-5 percig főzünk. Ekkor kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük. Közben a fokhagymát összezúzzuk, és a forró zsírban megfuttatjuk, majd hozzáöntjük a galuskát és alaposan átforgatva köretnek, vagy tejföllel meghintve önálló ételnek tálaljuk.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. márc. 27. 10:58
A galuska burgonyával. elkészítési módja és hozzávalói.