Rozmaringos tepsis sültkrumpli /görög recept/
A Rozmaringos tepsis sültkrumpli /görög recept/ hozzávalói:4 főre
1 kg burgonya
fél citrom leve
5-6 ágacska rozmaring
tengeri só, lehet durva szemcséjű is
kb. 2 dl napraforgóolaj
kb. 1 dl olívaolaj
A Rozmaringos tepsis sültkrumpli /görög recept/ elkészítési módja:
1.A burgonyát meghámozzuk, s 2-4 cm-es szabálytalan kockákra vágjuk. 2.A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 3.Egy tepsibe beleöntjük az olívaolajat, majd a napraforgóolajat. 4.A rozmaringot felaprítjuk teljesen. 5.Beleszórjuk a burgonyát a tepsibe. 6.Rászórunk egy fél marék sót, a rozmaringot, s meglocsoljuk citromlével, majd átforgatjuk. 7.Betoljuk a sütőbe, majd 40-50 perc elteltével kivesszük, s melegen tálaljuk.
Vigyázat, mikor először készítünk ilyet, érdemes a krumplit töbször ellenőrizni 40 perc után, hogy jó-e, mert a citromlétől egy kissé ropogósabb a külseje, s ha nem vigyázunk, még túl keménnyé válik. egy fokkal világosabbra süssük inkább, mint gondolnánk, a hagyományos módon sütöttől.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. márc. 19. 16:41
A rozmaringos tepsis sültkrumpli /görög recept/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.