Citromtorta húsvétra recept


25 dkg
liszt
25 dkg
vaj
30 dkg
kristálycukor
5 db
tojás
3 db
citrom
1 mokkáskanál só.
A Citromtorta húsvétra elkészítési módja:
A lisztet összedolgozzuk 15 dkg. vajjal, 10 dkg. kristálycukorral, 1 db. felvert tojással és egy mokkáskanál sóval és kb. fél órára hűvös helyre tesszük, pihentetjük. A citromkrémhez 20 dkg. kristálycukrot, 10 dkg. kissé felmelegített, lágy vajat 4 db. felvert tojást, 3 db. citrom levét és ebből az egyik citrom reszelt héját veszünk. Óvatosan összekeverjük. A pihentetett tésztát a hűtőből kivesszük, tortaformában elhelyezzük, elsimitjuk és villával a tetejét megszurkáljuk. Igy tesszük előmelegített sütőbe és kb. 10-12 percet sütjük 200 fokon. Az így elősütött tésztát kivesszük, ráöntjük a citromkrémet, majd visszatesszük a sütőbe s újabb 20 -25 perc alatt készre sütjük. (Van aki rumban áztatott mazsolával is megszórja a tetejét a végleges sütés előtt.)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. márc. 30. 07:23
A citromtorta húsvétra elkészítési módja és hozzávalói.