Borsós raguleves recept
A Borsós raguleves hozzávalói:20dkg zöldborsó
10dkg sárgarépa
1 szál póréhagyma
30dkg sertéscomb
3ek olaj
1dkg liszt
1 mokkáskanál fűszerpaprika
1ek vágott petrezselyem
A Borsós raguleves elkészítési módja:
A kockára vágott húst olajon fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk és kevés víz hozzáadásával, pároljuk puhára. Amikor már majdnem puha a hús, megszórjuk, a lisztel, elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd a fűszerpaprikát is belekeverjük, és kb. egy liter vizet, öntünk hozzá. Majd bele tesszük a répát, tíz perc múlva a borsót és a karikára vágott pórét. Sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel is beszórjuk. Csipetkét főzünk bele.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 39b7d4550c, 2008. márc. 31. 15:56
A borsós raguleves elkészítési módja és hozzávalói.