Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Erdélyi zöldségleves lestyánnal recept

Erdélyi zöldségleves lestyánnal recept

Elkészítési idő 100 perc

Az Erdélyi zöldségleves lestyánnal hozzávalói:
15 dkg. kifejtett zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa ( murok)
1 szál petrezselyemgyökér,
1/4 cikk zellergumó,
2 evőkanál zsír, ( vagy étolaj)
1 letyánszár,
1 csokor petrezselyemzöld,
2-3 db. lestyánlevél,
2 evőkanál liszt,
1 db. tojás
10 dkg. főtt rizs,
só,
1 dl. tejfel


Az Erdélyi zöldségleves lestyánnal elkészítési módja:
A zöldségeket felszeleteljük, a vöröshagymát apróra vágjuk. Forró zsiradékon előbb a vöröshagymát, kevés pirulás után a zöldségeket is átforgatjuk, pároljuk.Majd az egészet sózzuk, megszórjuk a liszttel, jól átkeverjük, kicsit piritjuk s végül felöntjük a csontlével ( leveskockából is készíthető), ami felforralás után meleg vizzel tetszőleges mennyiségűre hígítható. Ha felforrt beletesszük az apróra vágott lestyámszárat, és az előre főtt rizst is. ( A levesben is megfőzhető, de ezzel a főzési idő kitolódik.) A zöldségek megfővése után a tojássárgáját elkeverjük a tejfelel és a leveshez adjuk. Tálaláskor az apróra vágott lestyán és petrezselyemzöld levéllel megszórva tálaljuk.

Izlete étel, 6 -8 személy részére is elegendő lehet.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az erdélyi zöldségleves lestyánnal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook