Erdélyi zöldségleves lestyánnal recept
100 perc
Az Erdélyi zöldségleves lestyánnal hozzávalói:
15 dkg. kifejtett zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa ( murok)
1 szál petrezselyemgyökér,
1/4 cikk zellergumó,
2 evőkanál zsír, ( vagy étolaj)
1 letyánszár,
1 csokor petrezselyemzöld,
2-3 db. lestyánlevél,
2 evőkanál liszt,
1 db. tojás
10 dkg. főtt rizs,
só,
1 dl. tejfel
Az Erdélyi zöldségleves lestyánnal elkészítési módja:
A zöldségeket felszeleteljük, a vöröshagymát apróra vágjuk. Forró zsiradékon előbb a vöröshagymát, kevés pirulás után a zöldségeket is átforgatjuk, pároljuk.Majd az egészet sózzuk, megszórjuk a liszttel, jól átkeverjük, kicsit piritjuk s végül felöntjük a csontlével ( leveskockából is készíthető), ami felforralás után meleg vizzel tetszőleges mennyiségűre hígítható. Ha felforrt beletesszük az apróra vágott lestyámszárat, és az előre főtt rizst is. ( A levesben is megfőzhető, de ezzel a főzési idő kitolódik.) A zöldségek megfővése után a tojássárgáját elkeverjük a tejfelel és a leveshez adjuk. Tálaláskor az apróra vágott lestyán és petrezselyemzöld levéllel megszórva tálaljuk.
Izlete étel, 6 -8 személy részére is elegendő lehet.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. okt. 19. 18:15
Az erdélyi zöldségleves lestyánnal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.