Almás-kapros vagdalthús fóliában. recept
60 perc
Az Almás-kapros vagdalthús fóliában. hozzávalói:
60 dkg
darált marhahús (vagy sertéshús),1 d,
tojás
4 db
alma
só
őrölt fekete bors
1 csokor friss kaporlevél
fél dl
étolaj
Alufólia
őzgerinc forma.
Az Almás-kapros vagdalthús fóliában. elkészítési módja:
A megdarált húshoz hozzáadjuk a felvert tojást és ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal,az apróra vágott kaporlevéllel, majd alaposan összedolgozzuk. Kiterítünk egy nagyobb, téglalap alakú alufóliát, megolajozzuk és erre a húsmasszát ráhalmozzuk, kb. 1 centiméter vastagságúra elsimítjuk. Az almákat kimagvaljuk, felszeleteljük és a húsmassza tetejét beborítjuk a szeletekkel. Most összehajtogatjuk, a fóliát összezárjuk, őzgerinc formába tesszük és előmelegített, közepesen meleg sütőben készre sütjük. A sertéshúsnak 30, a marhahúsnak 40 perc elegendő. Ha kész a fóliát kibontjuk, szeleteljük és burgonyapürével, friss salátával, vagy hideg kovászos uborkával tálaljuk.
Kapor helyett készíthető petrezselyemzölddel vagy lestyánlevéllel is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. máj. 9. 19:05
Az almás-kapros vagdalthús fóliában. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.