Túrós uborkaleves recept


50 dkg kígyóuborka,
15 dkg tehéntúró,
5 dl húsleves vagy 1 húsleveskocka,
2 dl tejszín,
1 dl tejföl,
só,
késhegynyi őrölt fehér bors,
1 csokor kapor,
1 citrom
A Túrós uborkaleves elkészítési módja:
Az uborkát meghámozzuk,hosszában kettévágjuk,és vékonyan felszeleteljük.A húslevessel meg a többi hozzávalóval turmixoljuk és sóval,fehér borssal,a citrom átszűrt levével meg a finomra vágott kaporral ízesítjük.(Ha nincs húslevesünk a húsleveskockát fél liter vízben felforraljuk,majd kihűtve a hozzávalókat ebben turmixoljuk.)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. máj. 3. 07:23
A túrós uborkaleves elkészítési módja és hozzávalói.