Natúr sertésborda recept
A Natúr sertésborda hozzávalói:80 dkg csontos sertéskaraj,
2 dkg só,
2 dkg finomliszt,
0,5 dl étolaj.
A Natúr sertésborda elkészítési módja:
A karajt érdemes kicsontoznunk. A csontjából remek csontlevest készíthetünk, amelyet leveshez vagy más ételek párolásához használhatunk föl. A csontozott karajt 8 egyforma szeletre vágjuk. Klopfolással lazítjuk, formázzuk, és éles késsel az inakat bevagdaljuk. A hússzeleteket sózzuk, vagy ízlés szerint fűszerezzük: őrölt borssal, őrölt köménymaggal. A szeleteket lisztbe mártva forró olajban mindkét oldalán pirosra sütjük. Ha csonttal készítjük vigyázzunk, hogy a sütés után a csontok mellett is átsüljön, ne maradjon nyers, véres a hús. Forrón tálaljuk. Köretként ízlés szerint párolt zöldségfélét, salátát, burgonyafélét, rizst adhatunk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. jún. 27. 21:49
A natúr sertésborda elkészítési módja és hozzávalói.