Gezemiceleves recept
A Gezemiceleves hozzávalói:őrölt kömény,
őrölt bors,
egész bors,
só,
1 db tojás,
20 dkg darált marhahús,
1 evőkanál étolaj,
1 fej vöröshagyma,
1 db fehérrépa,
3 db sárgarépa,
6 db burgonya.
A Gezemiceleves elkészítési módja:
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, felkarikázzuk, a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. A megtisztított hagyma egyik felét egyben hagyjuk, a másik felét lereszeljük almareszelőn. A zöldségeket az olajon megpároljuk, sózzuk, felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a krumplit meg a fél fej hagymát. Egész borsot dobunk bele, és készre fűzzük, ha szükséges, utánasózzuk. Amíg a leves fő, a húst összekeverjük a tojással meg a reszelt hagymával, sóval, őrölt borssal és köménnyel fűszerezzük. A kész levesbe belefőzzük a gombócokat. Megvárjuk, amíg feljönnek a leves tetejére, majd elzárjuk a lángot.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. jún. 25. 21:43
A gezemiceleves elkészítési módja és hozzávalói.