Pikáns burgonyafőzelék recept

80 dkg burgonya,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 fej hagyma,
1,5 dl tejföl,
2 evőkanál. liszt,
1 babérlevél,
olaj,
só.
A Pikáns burgonyafőzelék elkészítési módja:
A hagymát felaprítjuk, majd olajon megpároljuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, zöldpaprikát vékonyan felcsíkozzuk, majd a hagymához adjuk. Folytonos keverés mellett 2 percig sütjük. Utána belekeverjük a négybe vágott paradicsomot. Annyi vizet adunk hozzá, amennyi ellepi, majd sóval és babérlevéllel ízesítjük. Addig főzzük, amíg megpuhul, majd belekeverjük a liszt és tejföl keverékét. Felforraljuk, kivesszük a babérlevelet, és tálaljuk.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. jún. 23. 21:30
A pikáns burgonyafőzelék elkészítési módja és hozzávalói.