Édes-savanyú pulykamell recept
Az Édes-savanyú pulykamell hozzávalói:fel kilo p. mell
1 ek szojaszosz
1 par. paprika
1 zoldpaprika
nagy fej hagyma
4 szelet ananasz szelet
szosz osszetevoit :fel pohar anananaszle, 100 gr paradicsompure, 2
ek cukor2 ek ecet, 2 ek szoja, 1 ek kuk. kemenyito.
Az Édes-savanyú pulykamell elkészítési módja:
A p. mellet felkockazzuk szigoruan 2x2x2 meretre :)).Ezt elkeverjuk a szojaszoszban feloldott kuk. kemenyitovel (ajanlatos meg 1 ek szojat hozzatenni, mert szerintem szaraz) Amig ez all felkockazunk a paprikakat , na meg a hagymat, forro olajban egy kicsit piritjuk, nem tobb, mint 3 percig, kivesszuk az edenybol es a hust piritjuk feheredesig. Nalunk eltunt az olaj a zoldsegnel igy ujat ontottunk.. Hozza tesszuk a zoldseget es meg beleteszunk az ananasz szeleteket kockara vagva. A szosz osszetevoit jol osszekeverjuk, raontjuk a zold.-hus keverekre es egyutt fozzuk 3 percig, amig a szosz besurusodik. Rizssel talaljuk.
Az ize a lecsora emlekeztet, de a parom es a lanyom nem szeretik a lecsot, viszont ez izlett nekik. Melegen ajanlom!
Kep is van.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: kumameya, 2008. máj. 6. 08:28
Az Édes-savanyú pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.