Körömpörkölt recept
180 perc
A Körömpörkölt hozzávalói:
Zsírszalonna
2 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
1,5 kg előkészített köröm
1,5 kg burgonya
babérlevél
só
bors
paprika
majoranna
A Körömpörkölt elkészítési módja:
A zsírszalonnát zsírjára sütjük egy jó nagy kuktában, majd kihalásszuk a zsírból a jól kisült szalonnát. A visszamaradt zsíron a felkockázott vöröshagymát megpirítjuk, majd a vége felé beledobunk 1-2 cikk fokhagymát is. Lehúzzuk a tűzről, szórunk bele sót, borsot, paprikát. Beletesszük a konyhakész körmöt, dobunk rá 1-2 db babérlevelet is, majorannát is, öntünk alá vizet, majd feltesszük közepes - kis lángon főni. Lényeg, hogy sokáig főjjön, mert így fő ki a csontból az a jellegzetes íz. Bemegyünk addig a szobába, s porszívunk, ablakot pucolunk, felmosunk és rendet teszünk a spájzban is, ha van kertünk, felkapáljuk. Mikor már kész a köröm - azaz kifordul a húsból a csont magától -, beletesszük a pucolt, felkockázott burgonyát, s puhára főzzük benne.
Akár azonnal is tálalhatjuk, jó emberes szelet fehérkenyérrel!
Főzhetünk bele 1 csilit is, ha szereti a család!
Mi nem eszünk belőle, hanem külön párolunk magunknak 20 dkg répát helyette
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: lucullus, 2008. márc. 30. 14:55
A körömpörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.