Spékelt nyúl recept
A Spékelt nyúl hozzávalói:nyúlhús, comb és gerinc
olaj
fokhagyma
só
kevés bors
szalonna
tejföl
liszt
babérlevél
A Spékelt nyúl elkészítési módja:
a húst megtüzdeled szalonnával, fűszrezed és egy kicsi tepsibe helyezed, teszel alá zsiradékot és vizet ( 1-2 dl ), a zsiradékba babérlevelet és fokhagymát kell dobni az egészet letakarod fóliával és beteszed a sütőbe ( a víztől párolódni is fog ) amikor már kezd puhulni a hús leveszed a fóliát és majdnem készre sütöd, amíg a hús sül elkészítesz egy híg habarást amikor már majdnem kész kiveszed a sütőből, kiveszed a húsokat egy tálba és a léhez kevered a habarást ( ezt sokkal könnyebb mint a főzeléket, nehezebben csomósodik ) a húsokat megkened tejföllel, visszateszed a tepsibe és az egészet összesütöd, amikor a tejföl kezd aranybarna lenni akkor kész
nem diétás étel, mert a zsiradékkal nem jó spórolni, mert akkor kevés lesz a szaftja
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Vica44, 2007. okt. 27. 21:53
A spékelt nyúl elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.