Sajtos krumpli recept


1 kg krumpli
3 tojás
1 nagy doboz tejföl ( 450 g )
20 dkg reszelt sajt
1+1 teáskanál margarin
2 teáskanál só ( ez függ attól, hogy mennyire sós a sajt )
A Sajtos krumpli elkészítési módja:
A krumplit héjában megfőzzük. A főtt krumpliról lehúzzuk a héját és felkarikázzuk. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját a tejföllel, egy teáskanál margarinnal, sóval, 10 dkg reszelt sajttal elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A két tojásos masszát összekeverjük és ráöntjük a felszeletelt krumplira, az egészet óvatosan összekeverjük és a maradék margarinnal kikent hőálló tálba borítjuk. Tetejére szórjuk a maradék sajtot. Az egészet betesszük a sütőbe és 170-190 fokon kb. 25 percig ( amíg a tetején a sajt aranybarna lesz ) sütjük. Jó étvágyat!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Vica44, 2007. okt. 20. 07:05
A sajtos krumpli elkészítési módja és hozzávalói.