Mézes libapecsenye recept
A Mézes libapecsenye hozzávalói:(6 személyre)
1 konyhakész fiatal liba,
15 dkg méz,
1 kiskanál majoránna,
3 savanykás alma,
2 hagyma,
só, bors,
5 dl húsleves
A Mézes libapecsenye elkészítési módja:
A libát megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd kívül-belül sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük majoránnával.A hagymát és az almát meghámozzuk, négybe vágjuk és a liba hasüregébe tesszük. A nyílást összetűzzük fogvájóval és a libát tepsibe tesszük. Aláöntünk negyed liter vizet és a sütő közepes fokozatán két óráig sütjük. Ezután felemeljük a hőmérsékletet 200°C-ra és a libát megkenegetjük mézzel. 60 perc után újra bekenjük mézzel és még egy óráig sütjük. Közben saját levével is locsolgatjuk és pirosra sütjük.A fölösleges zsiradékot leöntjük, a pecsenyelevet átpasszírozzuk és tálaláskor a felbontott liba alá öntjük
Pezsgős párolt káposztával a legfinomabb.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2008. szept. 29. 12:54
A mézes libapecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.