Túró rudi (nem kell sütni) recept
A Túró rudi (nem kell sütni) hozzávalói:1/2 kg túró
2 dl tejföl
10 dkg mazsola
4 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
pár csepp citromlé
reszelt citromhéj ízlés szerint
2 púpozott ek. zselatin-2 dl vízben feloldva
A Túró rudi (nem kell sütni) elkészítési módja:
Az elkészítése nem ördöngős dolog. A hozzávalókat összekeverjük a kicsit már meghült zselatinnal, majd egy hideg vízzel kiöblített őzgerint formába simítjuk a masszát. Hűtőbe téve jól megdermesztjük, kajd miután kiborítottuk a formából, bevonjuk csokimázzal. Ehez vízgőz fölött célszerű felolvasztani egy tábla tortabevonót, amihez 2 ek. olajat is teszünk.
Ha a forma alját forró vízbe mártjuk, könnyebben kiborítható belőle a rudi
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. nov. 24. 10:02
A túró rudi (nem kell sütni) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.