Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karácsonyi fatörzs recept

Karácsonyi fatörzs recept

A Karácsonyi fatörzs hozzávalói:
1 db üres piskótatekercs
4 ek. lekvár(én meggyet szoktam hsználni)
5 dkg mazsola
10 dkg porcukor
4 db tojás sárgája
10 dkg étcsokoládé
1 db narancs
25 dkg margarin
1 tasak vaníliás cukor
3 ek. rum(vagy aroma)
5 dkg dió


A Karácsonyi fatörzs elkészítési módja:
A piskótatekercset óvatosan szétterítjük, és megkenjük a felforrósított lekvárral. A mazsolát beáztatjuk langyos vízbe. A porcukrot habosra kavarjuk a tojássárgákkal,majd gőz fölött folyamatosan kevergetve besűrítjük. Utána ahgyjuk, had hüljön. Közben a csokit összetördeljük és vízgőz fölött felolvasztjuk. A megmosott narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk és átszűrjük. A margarint habosra kavarjuk a vaníliás cukorral, az olvasztott langyos csokival, és a narancshéjjal és narancslével. Ha kész, apródonként hozzádolgozzuk a tojáskrémet és végül a rumot. A mazsolát lecsepegtetjük, a diót durvára vágjuk. A krém 2/3 részét a piskótára kenjük, majd rászórjuk a diót és a mazsolát. Feltekerjük szorosan, és bevonjuk a maradék krémmel. Ezután még ízlés szerint díszíthető dióval, pisztáciával...

Tudom, hogy így kicsit maceránsnak hangzik első olvasásra, de én még kezdő háziasszonyként késztettem el először sok-sok éve. Azóta is áldom kedvenc női magazinomat, melyben a receptre rátaláltam.
A süti érdekessége, hogyha megkóstoljátok, rá fogtok jönni, máskor tényleg nem készíthető el, nagyon jellegzetesek az aromái. Akárkit megkérdezek:Na milyen íze van? Azt felelik:Karácsonyi:-))


Kategória: Karácsonyi receptek


A karácsonyi fatörzs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook