Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karácsonyfa-torta recept

Karácsonyfa-torta recept

A Karácsonyfa-torta hozzávalói:
6-8 tojással készitett piskota
Krém:
1 db csokoládés pudingpor
4 dl tej
35 dkg margarin,
25 dkg cukor

Bevonathoz:
3 db tojás
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
fél üveg zöldmandula aroma

1 cs franciadrazsé


A Karácsonyfa-torta elkészítési módja:
Mielőtt a piskotát kisütnénk a tepsit egy fehérlapra körülrajzoluk, utánna kivágjuk és félbehajtjuk, ebből egy fenyőfa alakot kivágunk és félre tesszük. A kihült piskotát lapossan kettévágjuk és megtöltjök a pudinggal elkevert margarinnal. Most rá helyezzük a a kivágott fenyőfamintát és éles késsel körülvágjuk. / A maradékot vagy felhasználjuk puncstortához vagy megesszük/ Rá helyezzük egy szép tálra vagy tálcára. és a következő krémes bevonattal áthuzzuk a tojásokat és a porcukrot összekeverjük lassú tűznél sürüre főzzük ha kihült a margarint is hozzáadjuk, meg az aromát is simára dolgozzuk, nagyon ovatossan minden csucshoz elosztjuk a franciadrazsét ivbe egyik csúcstól a másikig A csucsokhoz vagy csillagszórót, vagy gyertyákat rakunk és égve sőtétszobába szenteste bevisszük az asztalra!!!!

Kicsit bonyolult de megéri oly csodálatos.


Kategória: Karácsonyi receptek


A karácsonyfa-torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook