Karácsonyfa-torta recept
A Karácsonyfa-torta hozzávalói:6-8 tojással készitett piskota
Krém:
1 db csokoládés pudingpor
4 dl tej
35 dkg margarin,
25 dkg cukor
Bevonathoz:
3 db tojás
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
fél üveg zöldmandula aroma
1 cs franciadrazsé
A Karácsonyfa-torta elkészítési módja:
Mielőtt a piskotát kisütnénk a tepsit egy fehérlapra körülrajzoluk, utánna kivágjuk és félbehajtjuk, ebből egy fenyőfa alakot kivágunk és félre tesszük. A kihült piskotát lapossan kettévágjuk és megtöltjök a pudinggal elkevert margarinnal. Most rá helyezzük a a kivágott fenyőfamintát és éles késsel körülvágjuk. / A maradékot vagy felhasználjuk puncstortához vagy megesszük/ Rá helyezzük egy szép tálra vagy tálcára. és a következő krémes bevonattal áthuzzuk a tojásokat és a porcukrot összekeverjük lassú tűznél sürüre főzzük ha kihült a margarint is hozzáadjuk, meg az aromát is simára dolgozzuk, nagyon ovatossan minden csucshoz elosztjuk a franciadrazsét ivbe egyik csúcstól a másikig A csucsokhoz vagy csillagszórót, vagy gyertyákat rakunk és égve sőtétszobába szenteste bevisszük az asztalra!!!!
Kicsit bonyolult de megéri oly csodálatos.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: gevi1931, 2008. nov. 14. 13:24
A karácsonyfa-torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.