Habarás nélküli gyümölcsleves (liszt és laktózérzékenyeknek) recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
?
alacsony
A Habarás nélküli gyümölcsleves (liszt és laktózérzékenyeknek) hozzávalói:
- 1 üveg bármilyen gyümölcsbefőtt (meggy, őszibarack, alma,
- pár szem szegfűszeg
- ízlés szerint fahéj
- 2-3 szelet citrom
- ízlés szerint mazsola (édesítésnek)
- bármilyen lekvár (édesítésnek)
- 1 banán
- 2 db alma, de idény szerint, lehet körtével is
- csipet só
- ha cukor, akkor barna, vagy nyírfa cukor (ekkora mennyiségbe 1 csapott evőkanállal szoktam tenni)
A Habarás nélküli gyümölcsleves (liszt és laktózérzékenyeknek) elkészítési módja:
- A teatojásban lévő szegfűszeggel alaplét készítek. Ehhez a léhez öntöm a gyümölcsbefőttet és felengedem kb. 1,5 l vízzel. - Beleteszem a fahéjt, a mazsolát, sót, cukrot és csak annyi ideig főzöm, hogy a mazsola megpuhuljon. - Közben a banánt az almákkal összeturmixolom és ezzel, valamint 1-2 evőkanál lekvárral besűrítem a levest. Hozzáadom a citromszeleteket és már kész is.
Érdemes előző nap elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek. Hűtve az igazi.
Laktóz és lisztérzékeny vagyok, ezzel az elkészítési móddal viszont kiküszöbölöm a tejfölt, a lisztet. Senki meg nem mondja, hogy milyen turpissággal készült a leves.
Ha Balázs fiam jön hozzán ebédre, mindig ezt "rendel".
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: GyöngyiTyúkanyó, 2014. júl. 5. 20:28
A habarás nélküli gyümölcsleves (liszt és laktózérzékenyeknek) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.