Erzsébet szelet recept
Az Erzsébet szelet hozzávalói:Tésztához: 21 dkg liszt
14 dkg margarin
7 dkg cukor
1 db tojás
késhegynyi szalakáli
3 ek. gyümölcslekvár
Diós masszához:
6 db tojás
25 dkg darált dió
25 dkg cukor
3 ek. liszt
késhegynyi szalakáli
Krémhez: 3 db tojás
15 dkg cukor
3 ek. kakaópor
25 dkg margarin
Az Erzsébet szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit a lekvár kivételével összegyúrjuk, majd egy vékony lapot nyújtunk belőle. Kizsrozott tepsibe tesszük, és megkenjük a lekvárral. A diós masszához kikavarjuk a 6 tojás sárgáját a cukorral és a liszttel, majd beleszórjuk a szalakálit és hozzáforgatjuk óvatosan a tojások keményre vert habját. ezt a masszát a lap tetejére simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük a tésztát. Míg sül, összekeverjük a krémhez szükséges tojásokat a cukorral és a kakaóporral, és óvatosan összefőzzük. Ha kihült, hozzáadjuk az időközben habosra kavart margarint, és az egész krémet a sütemény tetejére kenjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. nov. 18. 14:38
Az erzsébet szelet elkészítési módja és hozzávalói.