Csirke mazsolás rizzsel töltve recept
A Csirke mazsolás rizzsel töltve hozzávalói:1 db kisebb csirke(legyen mája és zúzája is)
15 dkg rizs,
5 dkg mazsola,
1 kk. majoranna,
1 db tojás,
1 gerezd fokhagyma
só, bors, delikát
A Csirke mazsolás rizzsel töltve elkészítési módja:
A májat és a zúzát forrásban lévő vízbe dobjuk, majd egy-két perc után kivesszük és lehűtjük. HA meghűlt, ledaráljuk, és összekeverjük az időközben megfőzött rízzsel, a tojással, a mazsolával és a fűszerekkel. A csirkét kívül-belül sóval bedörzsöljük, majd a bőre alá kanalazzuk a tölteléket. Sütőtálba tesszük, kevés vizet öntünk alá és lefóliázva kb egy órán át sütjük. Utána a fóliát levesszük, és a húst addíg hagyjuk a sütőben, míg szép piros nem lesz.
A szeleteléssel érdemes legalább egy negyedórát várni, hogy kicsit hüljön a hús, és szilárduljon benne a töltelék.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. nov. 15. 14:04
A csirke mazsolás rizzsel töltve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.