Márton-napi libasült 2. recept
A Márton-napi libasült 2. hozzávalói:1 pecsenyeliba
50 dkg alma,
4 dkg vaj,
10 dkg mazsola,
0,5 liter tyúkhúsleves kockából,
só, bors,
A Márton-napi libasült 2. elkészítési módja:
A megtisztított libát kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük. A megtisztított almát kockákra vágjuk, és a forró vajra téve megpároljuk. Hozzáadjuk a mazsolát is, jól átforgatjuk, majd az így kapott tölteléket a liba hasüregébe kanalazzuk. Hústűvel megtűzzük, majd egy tepsibe téve kevés vizet öntünk alá, és forró sütőbe tolva, lefóliázva kb. 1 órán át sütjük. Közben időnként meglocsolgatjuk a húslevessel. Majd a libát egy tepsibe fektetjük, kevés vizet öntünk alá, és 200 fokon 1 órát át pároljuk-sütjük. Közben a húslevessel gyakran meglocsoljuk. Ha a hús megpuhult, a fóliát levesszük, és szép pirosra sütjük a libánkat. Párolt vöröskáposztával isteni!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. nov. 10. 22:22
A márton-napi libasült 2. elkészítési módja és hozzávalói.