Mazsolás rízzsel töltött csirke recept
A Mazsolás rízzsel töltött csirke hozzávalói:1 csirke és a mája,zúzája
15 dkg rízs
5 dkg mazsola
1 kk.majoranna
1kk. ételízesítő
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma
só,bors
esetleg egy csipetnyi curry
A Mazsolás rízzsel töltött csirke elkészítési módja:
A májat és a zúzás forrásban lévő vízbe tesszük, és egy-két percig főzzük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd ledaráljuk. A rízst enyhén sós vízben megfőzzük. Ha kihült,összekeverjük a felvert tojásokkal, a darált májjal és zúzával, a mazsolával és a fűszerekkel. A csirkét kívül-belül bedörzsöljük sóval. A tölteléket a csirke fellazított bőre alá töltjük, majd a csirkét alufőliába csomagoljuk és forró sütőbe tesszük. Egy óra múlva levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.
Jó negyedórát állni hagyjuk sütés után, akkor könnyebb szeletelni.Burgonyapürével, vagy hagymás hagymasalátával tálalhatjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. ápr. 14. 18:50
A mazsolás rízzsel töltött csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.