Pincepörkölt vörösborral recept
A Pincepörkölt vörösborral hozzávalói:1 kg marhalábszár
2 ek.olaj
1 liter vörösbor(valami száraz)
2 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só,fűszerpaprikabors,kakukkfű,bazsalikom
paprika,paradicsom
A Pincepörkölt vörösborral elkészítési módja:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát,rádobjuk az összenyomott fokhagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, s az összevagdalt paradicsomból és paprikából egy lecsós alapot csinálunk. Rátesszük a felkockázott húst, fehéredésig kevergetjük, majd megszórjuk a fűszerekkel és felöntjük a vörösborral. Takarék lángon megpároljuk, ha megpuhult, rövid lére főzzük. Kínálhatjuk főtt hasábburgonyával, de nagyszerű hozzá szerintem a friss fehér kenyér is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. ápr. 13. 13:28
A pincepörkölt vörösborral elkészítési módja és hozzávalói.