Kelbimbós-mandulás tészta recept

50 dkg szarvacska tészta
40 dkg kelbimbó
3 evőkanál olaj
6 dkg szeletelt mandula
3 dl 30%-os tejszín
só
frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyem
1 szál zellerzöld
A Kelbimbós-mandulás tészta elkészítési módja:
A tésztát sós, forró vízben kifőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a megtisztított kelbimbót szintén sós, forró vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, és a nagyobb darabokat félbevágjuk. Most a forró olajon a szeletelt mandulát zsemleszínűre pirítjuk, rászórjuk a kelbimbót, összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a főtt tésztát, felöntjük a tejszínnel, majd sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel és zellerzölddel ízesítjük. Közepes tűzön 2-3 perc alatt összefőzzük, majd forrón tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. szept. 27. 08:21
A kelbimbós-mandulás tészta elkészítési módja és hozzávalói.