Vörösboros körte recept

5 dl vörösbor
10 dkg cukor
5 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
4 db nem túl érett körte
vaníliafagyi
A Vörösboros körte elkészítési módja:
Egy lábosba vagy mélyebb serpenyőbe beleöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a cukrot, felforraljuk, és beletesszük a hámozott és félbevágott körtéket. Addig főzzük, pároljuk, közben forgatva, míg a körték megpuhulnak. Ekkor a körtéket kivesszük, és a maradék vörösboros levet szirup sűrűségűre forraljuk. Vaníliafagyit kitálalunk egy tányérra, majd fejenként 2 fél körtével tetszetősen körberakjuk, és a sűrű vörösborsziruppal meglocsoljuk. Pirított dióval lehet még tetőzni az élvezeteket!
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. szept. 25. 19:41
A vörösboros körte elkészítési módja és hozzávalói.