Gyümölcsös sertésszeletek recept

6 szelet sertéshús (tarja)
1 kg golden alma
10 dkg kimagozott meggy
2 dl tejföl
2 ek. olívaolaj
1 ek. liszt
1 ek. citromlé
só
bors
1 dl víz
A Gyümölcsös sertésszeletek elkészítési módja:
A hússzeleteket megmossuk, megtöröljük, majd kiklopfoljuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd olajat forrósítunk, és megsütjük benne a húst. Az almát meghámozzuk, csumáját kiszedjük, és vastagabb cikkekre vágjuk, majd a visszamaradt olajban megpároljuk. Utána kiszedjük, és az olajba belekeverjük a lisztet, vizet, citromlevet és a tejfölt. A húst körberakjuk az almával és a meggyel, majd leöntjük a mártással, és tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. aug. 31. 10:03
A gyümölcsös sertésszeletek elkészítési módja és hozzávalói.