Sópáncélban sült csirke recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
227 kcal
Kb. egy 80 dkg-os csirke
1 kg só
2 db tojásfehérje
1/2 dl víz
A Sópáncélban sült csirke elkészítési módja:
A tojásfehérjéket fél dl hideg vízzel kemény habbá verjük, és a sóval összekeverjük. A csirkét ujjnyi vastagon bevonjuk vele, és forró sütőben 50 perc alatt ropogós pirosra sütjük. Tálalás előtt a kemény páncéllá összeállt sótlefejtjük róla.
Párolt zöldség nagyon finom köretnek mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: lányom, 2007. szept. 27. 00:19
A sópáncélban sült csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.